Veiligheidsscans

In ons model staat de informatie behoefte en – verwerkingscapaciteit van de gebruiker centraal. Een veiligheidsscan is een eerste stap –lees een korte verkenning– om te komen tot een globaal beeld van mogelijke problemen.

Centraal staat de vraag: Is er wel een probleem? Waar bestaat dat probleem dan uit en hoe kunnen we het oplossen?

Een vernielde Abri

Een vernielde Abri

De veiligheidsscan legt de basis voor een veiligheidsanalyse. Dit is het zoeken naar en het inzichtelijk maken van verbanden tussen criminaliteitsgegevens en andere veiligheids- en openbare orde gegevens onderling ten behoeve van een rapportage die de besluitvorming door politie, justitie of het bestuur aangaande praktische en strategische veiligheidsbeheersing ondersteunt.

Tevens kunnen we ondersteunen met het geografisch in beeld krijgen van statistisch materiaal van onder meer het CBS en de politie. Te denken valt aan de Veiligheidsmonitor Rijk of gegevens uit Basisvoorziening Handhaving.

Wij benaderen de problemen op zowel kwalitatieve als kwantitatieve wijze. Kwantitatief in de zin dat observeren tot een standaard behoort van de probleemaanpak. Daarnaast wordt de eigen organisatie van de klant betrokken bij het doen van het onderzoek wat de betrokkenheid bij het probleem versterkt.

Kwantitatieve analyses behoren tot de mogelijkheid. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met behulp van Business Intelligence methodieken buurtinformatie te ontsluiten of in te zetten voor profiling.


/* */

//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s