Addwhere Urban Intelligence

International public safety association IPSA.00_png_srz

Addwhere Urban Intelligence is een initiatief van Addwhere om diensten aan te bieden op het gebied van Openbare Orde, Veiligheid, Leefbaarheid en Crisisbeheersing. Onze Consultants beschikken over gerichte kennis en hebben vele jaren ervaring binnen deze gebieden opgedaan. Zij kunnen bogen op ervaring met het analyseren van veiligheids- en leefbaarheidsinformatie in een geografische context en zijn gespecialiseerd in onderzoek, ondersteuning van beleids- en opsporingsbeslissingen, methodiek- en instrumentontwikkeling en projectbegeleiding. Vanwege hun jarenlange staat van dienst in de OOV sector zijn zij als geen ander bekend met het terughoudend en zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie.

Achtergrond
Addwhere Urban Intelligence is ontstaan uit de behoefte bij klanten om informatie op het gebied van veiligheid en leefbaarheid op een snelle manier vindbaar, begrijpelijk en toegankelijk te maken. Dit om meer inzicht te krijgen in situaties ter plaatse om zo goede maatregelen te kunnen nemen.

Informatie is, zeker op internet, in zeer grote hoeveelheden verkrijgbaar. Het vinden van de juiste informatie wordt door dit grote aanbod eerder lastiger dan makkelijker. Het gevaar van informatie-overload –meer informatie binnenkrijgen dan je kunt verwerken– is hierbij sterk aanwezig. Daarom bedenkt Addwhere Urban Intelligence oplossingen die mensen snel en effectief naar de juiste informatie leiden. Tevens kijkt Addwhere Urban Intelligence of informatie al binnen de organisatie voorhanden is.

De wortels van de Consultants van Addwhere Urban Intelligence liggen in de politiewereld en de sociale wetenschappen, zoals de politie Amsterdam-Amstelland, de Koninklijke Marechaussee en de Universiteit van Amsterdam. Mede vanuit deze achtergrond benaderen zij informatie vraagstukken steeds op een onafhankelijke wijze.

Expertise Addwhere Urban Intelligence

Gebaseerd op onze ervaring hebben we een bijzondere eigen visie en expertise ontwikkeld waarmee openbare orde, veiligheid en leefbaarheidsinformatie het best tot zijn recht komt. De toegevoegde waarde van Addwhere Urban Intelligence blijkt vooral in situaties die vragen om een op maat gesneden en doordachte, wellicht zelfs onconventionele, oplossing. De veiligheids- en leefbaarheidsfilosofie van Addwhere Urban Intelligence is onder meer gebaseerd op de in de Verenigde Staten van Amerika ontwikkelde “Fixing Broken Windows” theorie en het werk van Jane Jacobs.

Kerntaken liggen op de volgende terreinen:

  • Onderzoek
  • Advisering
  • Risico Analyse
  • Methodiek- en instrumentontwikkeling
  • Projectbegeleiding en ondersteuning

Meer weten over het vakgebied van de Stadsonderzoeker. Kijk eens naar deze filmpjes:

1. Stadssociologie

2. Wat is Gentrification?

3. Healthy cities – reducing inequalities and creating change

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s