Gaat u rustig slapen, met de binnenstad komt het goed

Overgenomen van Platform31

De binnenstad staat weer hoog op de beleids- en politieke agenda. Het debat wordt, via onder meer de Retailagenda, sterk gedomineerd door de problemen in de retailsector, inclusief de onzekere impact van internet.

Amsterdam: Middenweg

Amsterdam: Middenweg

In de recente studie ‘De veerkrachtige binnenstad’ is het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) helder: het is vooral de sector ‘detailhandel non-food’ die het moeilijk heeft, en niet de binnenstad als locatie. Het PBL snapt de huidige bezorgdheid over binnensteden echter wel, vanuit de “consensus in Nederland dat de binnenstad een speciale plek is, een bron en generator van cultureel, sociaal en economisch kapitaal, die prioriteit verdient”. Feit is ook dat veel Nederlandse binnensteden de laatste decennia in de beeldvorming vooral winkelgebieden zijn geworden.

[…]

Lees verder: Platform31

Het rapport kunt u downloaden van de site van Platform31!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s