The Levittowners

Levittown

Welke stadssocioloog kent het beroemde boek van Herbert Gans uit 1967 niet! (The Levittowners; ways of life and politics in a new suburban community). De Amerikaanse website “Atlas Obscura” bestede op 10 july 2020 aandacht aan deze suburbs. Koptekst van de site:

“Vanuit de lucht waaieren de huizen uit als ingewikkeld kralenwerk. De buitenwijken van Amerika zijn al tientallen jaren een populaire setting voor televisieshows, van Leave It To Beaver * tot Desperate Housewives, met vermakelijke trivialiteiten tegen de achtergrond van zorgvuldig geschoren gazons, de stuifrook van barbecues, de infrastructuur van auto’s en wegen: een aangename huiselijke maar beladen versie van de Amerikaanse droom”.

Meer lezen: https://www.atlasobscura.com/articles/levittown-new-york?utm_source=Atlas+Obscura+Daily+Newsletter&utm_campaign=0de78b223e-EMAIL_CAMPAIGN_2020_07_14&utm_medium=email&utm_term=0_f36db9c480-0de78b223e-64657085&mc_cid=0de78b223e&mc_eid=b8491d663f

Gans, H. J. (1967). The Levittowners; ways of life and politics in a new suburban community. New York,, Pantheon Books.

Sweetser, F. L. (1970). Studies in American urban society. New York,, Crowell.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s